Lo_Res Living
       
     
Program and Background
       
     
  Located at the end of a cul de sac abutting a creek where the city grid changes direction, it occupied an interestingly shaped lot. 
       
     
  It was important to finance construction entirely on credit and a shoestring budget. 
       
     
  We were keen to break the stereotypical architect career path and supervise ourselves. 
       
     
  The process extensively used scale models for geometric studies and fabrication. This was our first collaboratively built project.
       
     
Design Strategy
       
     
  Walls = Porosity and separation    ‘Light Spine’ as thread for circulation
       
     
Lo_Res Living
       
     
Lo_Res Living

Location: Los Angeles, CA

Data: 1500 sq ft Residential

Date: June, 2004

Program and Background
       
     
Program and Background

The project was undertaken as a design-build venture with us as both designer and client. 

  Located at the end of a cul de sac abutting a creek where the city grid changes direction, it occupied an interestingly shaped lot. 
       
     

Located at the end of a cul de sac abutting a creek where the city grid changes direction, it occupied an interestingly shaped lot. 

  It was important to finance construction entirely on credit and a shoestring budget. 
       
     

It was important to finance construction entirely on credit and a shoestring budget. 

  We were keen to break the stereotypical architect career path and supervise ourselves. 
       
     

We were keen to break the stereotypical architect career path and supervise ourselves. 

  The process extensively used scale models for geometric studies and fabrication. This was our first collaboratively built project.
       
     

The process extensively used scale models for geometric studies and fabrication. This was our first collaboratively built project.

Design Strategy
       
     
Design Strategy

Lo_Res Living = a plausible prototype for young architects

  Walls = Porosity and separation    ‘Light Spine’ as thread for circulation
       
     

Walls = Porosity and separation

‘Light Spine’ as thread for circulation